Search This Blog

September 9, 2019

VII. Den ändlösa revolutionen (7)

Slutligen: det finns en fjärde klass av människor som tar vad än det är som de händelsevis önskar och säger att detta är utvecklingens yttersta mål. Och detta är de enda förnuftiga människorna. Detta är den enda hälsosamma utvägen med ordet utveckling: att arbeta för vad du vill och att kalla detta utveckling. Den enda begripliga mening som framsteg eller framryckning kan ha bland människor, är att vi har en definitiv vision, och att vi önskar göra hela världen lik denna vision.

Om du skulle vilja uttrycka det så, är doktrinens själva essens att vad vi har omkring oss är själva metoden och förberedelsen för något som vi måste skapa. Detta är inte en värld, utan snarare materialet för en värld. Gud har givit oss, inte så mycket färgerna hos en bild som färgerna hos en palett. Men han har också givit oss ett ämne, en modell, en fastslagen vision. Vi måste vara klara över vad vi vill måla.

Detta adderar ännu en princip till vår tidigare lista över principer. Vi har sagt att vi måste vara förtjusta i denna värld, t o m för att kunna förändra den. Vi lägger nu till att vi måste vara förtjusta i en annan värld (verklig eller inbillad) för att ha någonting att förändra den till.

No comments: